"Jó látás, jó közérzet." Mi azért vagyunk, hogy Ön jobban lásson!

 

Sárgafolt-elfajulás (Macula degeneráció, AMD)

Az éleslátásért felelő ideghártya terület - a sárgafolt - megbetegedése.

A macula-degeneráció kialakulásában szerepet játszó bizonyos tényezők (életkor, genetika, …) nem befolyásolhatók. Bizonyított azonban a dohányzás, valamint tartós UV sugárzás káros szerepe, így a dohányzás abbahagyása, az UV szűrő szemüvegek viselése ajánlott. Emellett bizonyított egyes étrend-kiegészítők előnyös szerepe (antioxidánsok, cink, réz..stb.).

Egy speciális szemvizsgálat, az ún. AMD szűrés során a genetikai hátteret ellenőrzzük, így mérve fel a makuladegeneráció – az egyik legfenyegetőbb időskori szembetegség – rizikóját.

 

Az AMD jellegzetes tüneteimakuladegeneracio folt

Makula degeneráció esetén a látótér középső részén kisebb-nagyon szürke, fekete folt, homály észlelhető. A párhuzamos vonalak finom torzulása, görbülése, hullámzása figyelhető meg, a tárgyak kevésbé kontrasztosak. Az arcok felismerési képessége romlik. A szemüveg dioptriájának változása is utalhat a betegségre: a távollátóknak egyre erősebb (+) korrekció szükséges. Jellegzetes
tünet lehet a két szem közötti különbség a színek észlelésében, a tárgyak méretének megítélésében.

 

Visiocare Lutein Premium ivóampulla

Új szer a szembetegség kezelésében!

A Visiocare Lutein Premium egy megnövelt hatóanyagú táplálék kiegészítő multivitamin csomag. Feketeáfonya- és szőlőmag-kivonatnak köszönhetően biztosítja szemünk tökéletességének megőrzését.

Vvisio careitamin tartalom: Lutein, zeaxanthin, C, E, B6, B12 vitamin, Niacin, Cink, Szelén

Ezek az antioxidánsok és vitaminok szükségesek a szem egészségének megőrzéséhez, melyeket folyékony állapotban juttathatunk a szervezetünkbe. A Visiocare Lutein Premium nanotechnológiával készül, melynek köszönhetően idős korban is garantált a felszívódása, ezzel megelőzve az időskori macula degeneráció bizonyos formáinak kialakulását, tovább romlását.

Ajánlott fogyasztása: naponta 1 ivóampulla (25 ml)

Fontos útmutatás: Az ivóampullát használat előtt jól rázza fel. Ne lépje túl a megadott napi adagot. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos táplálékot és az egészséges életmódot.

A terméket tartsa gyermekektől távol, tartsa hűvös helyen, és fénytől óvja!

 

2010-től kapható a Kirst Optikában, javasolt szemvizsgálatot követően.

 

 

macula szem macula man idos02
Székesfehérvár, Kossuth L. u.14.
Udvarház Üzletközpont
Tel/Fax: (22) 328-321
E-mail:kirstoptika@datatrans.hu
KIRST Optika