"Jó látás, jó közérzet." Mi azért vagyunk, hogy Ön jobban lásson!

A multifokális (progresszív) lencsék két fokuszúak, de a bifokális lencsékkel szemben az összeillesztés teljesen láthatatlan. Ezek a legkorszerűbb lencsék, melyeknél a távoli és közeli dioptria között folyamatosan (progresszíven) változik a dioptria értéke. A korábban széles körben használt bifokális lencsék kiváltására fejlesztették ki őket, aminél nem csak szebbek, de viselésük is sokkal komfortosabb, a két dioptriaérték közötti ugrás hiánya miatt. Ugyanakkor előfordul, hogy megszokásuk néhány hét türelmet igényel.

40 éves kor felett a szem fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodóképességét, az apró betűk összemosódnak és az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik és presbyopiának vagy másnéven időskori távollátásnak nevezzük. Szerencsére erre a problémára már van megoldás: a multifokális (progresszív) szemüveg, amely látható választóvonal nélkül biztosít éles képet minden távolságra, anélkül, hogy külön olvasószemüveget vagy bifokális szemüveget kellene használnunk.

A multifokális lencsék finom átmenetükkel tiszta és éles látást biztosítanak minden távolságra, miközben a  szükséges korrekcióra is megoldást nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy progresszív dioptriaátmenetükkel (lentről felfelé) hozzájárulnak a szemfáradtság csökkentéséhez és természetes látásélményt biztosítanak viselőjüknek.

 

Székesfehérvár, Kossuth L. u.14.
Udvarház Üzletközpont
Tel/Fax: (22) 328-321
E-mail:kirstoptika@datatrans.hu
KIRST Optika