"Jó látás, jó közérzet." Mi azért vagyunk, hogy Ön jobban lásson!

 

A POLATESZT vizsgálat egy olyan speciális vizsgálat, amely a rejtett kancsalság kimutatására szolgál.

A rejtett kancsalság szabad szemmel nem látható, de ezzel a vizsgálattal fényt deríthetünk a kétszemes együttlátási problémákra.

 

Ha az alábbi panaszokat tapasztalja, akkor érdemes egy ilyen speciális vizsgálatot kérnie:

-gyakori /hetente többször/ fejfájás,fejfajas polateszt

-szemkáprázás,

-monitoros munka közbeni szemfáradás,

-hibás térérzékelés,

-tévé nézése fárasztó, vagy nem kényelmes,

-olvasási nehézség, ami szemüveg használattal sem szűnik meg,

-homályos vagy kettős látás.

 

A vizsgálat során egy polarizált szűrőn keresztül ábrákat mutatunk. Amennyiben eltérést találunk, azt egy ún. prizmával korrigáljuk. Kizárólag indokolt esetben és a pácienssel egyeztetve adunk prizmás korrekciót! Prizmás szemüveg rendszeres viselésével a fenti panaszok megszüntethetőek.

A polateszt vizsgálat elvégzése hosszabb időt vesz igénybe és nagyobb odafigyelést, együttműködést igényel a páciens részéről is. Már hat éves kortól elvégezhető, mert ekkor már tudnak a gyerekek a kérdésekre korrekten válaszolni.

Gyermekeknél a prizmás korrekció megszokása gyorsan megy, felnőtteknél esetleg hetekig is tarthat. Prizmás szemüvegének megszokása eleinte azért okozhat gondot, mivel a prizmás korrekció felírása előtt hosszú éveken keresztül helytelen kétszemes látással rendelkezett. Így látóközpontjaiba nem megfelelő helyre vetült a kép, ami panaszait okozta. A prizmás szemüveg a megfelelő helyre vetíti a képet, és ezt az új képet meg kell tanulni feldolgozni, ami nem mindig könnyű feladat. Viszont, ha megszokási időszakán túljutott, akkor panaszai megszűnnek, valamint egy merőben másabb, felszabadultabb látási élményt kap cserébe, ami hétköznapi életét jelentősen megkönnyíti!

 

polateszt gyerek2 szem woman-glasses
Székesfehérvár, Kossuth L. u.14.
Udvarház Üzletközpont
Tel/Fax: (22) 328-321
E-mail:kirstoptika@datatrans.hu
KIRST Optika